Vandaag gaan we heerlijke appelflappen bakken (alleen mogelijk onder toezicht van een volwassenen)!
Wat heb je nodig?
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 appels
- 1 theelepel kaneel
- 15 gram suiker
- Water
- 30 gram rozijnen
- Bakpapier
- Haal de bladerdeeg los van elkaar en laat deze +- 10 minuten ontdooien
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg op de bakplaat bakpapier
- Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en maak er kleine blokjes van
- Voeg kaneel en suiker toe
- Meng door het mengsel rozijnen
- Leg op elke plaatje bladerdeeg wat appelmengsel
- Vouw de flappen dicht en maak de randen wat vochtig, zodat je ze goed aan kan drukken
- Smeer wat water over de flappen heen en strooi er suiker over heen
- Bak de appelflappen goudbruin in de oven (tijd en graden afhankelijk van de oven)
- Laat ze even afkoelen als ze klaar zijn
Eetsmakelijk!