Vandaag gaan we heerlijke appelflappen bakken (alleen mogelijk onder toezicht van een volwassenen)!


Wat heb je nodig?

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 15 gram suiker
  • Water
  • 30 gram rozijnen
  • Bakpapier


  1. Haal de bladerdeeg los van elkaar en laat deze +- 10 minuten ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg op de bakplaat bakpapier
  3. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en maak er kleine blokjes van
  4. Voeg kaneel en suiker toe
  5. Meng door het mengsel rozijnen
  6. Leg op elke plaatje bladerdeeg wat appelmengsel
  7. Vouw de flappen dicht en maak de randen wat vochtig, zodat je ze goed aan kan drukken
  8. Smeer wat water over de flappen heen en strooi er suiker over heen
  9. Bak de appelflappen goudbruin in de oven (tijd en graden afhankelijk van de oven)
  10. Laat ze even afkoelen als ze klaar zijn


Eetsmakelijk!

Share by: