Vandaag gaan we heerlijke pepernoten bakken!
Wat heb je nodig?
- 150 gram ongezouten boter
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 2 el speculaaskruiden
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel zout
- 4 eetlepels halfvolle melk
- Bakpapier
- Bakplaat
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kneed de suiker, boter, speculaaskruiden, bakmeel en zout door elkaar. Voeg de melk lepel voor lepel toe, zodat het deeg soepel wordt.
- Snijd het deeg in gelijke stukken en maak hier rolletjes van van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd de rolletjes in stukjes en maak hier balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat met bakpapier en druk ze een kleine beetje plat.
- De pepernoten moeten dan ongeveer 15 minuten bakken in de oven. Na de 15 minuten moeten ze gaar en lichtbruin zijn.
- Laat de pepernoten 15 minuten afkoelen, voordat je ze opeet.
Eetsmakelijk!