Vandaag gaan we heerlijke pepernoten bakken!


Wat heb je nodig?

  • 150 gram ongezouten boter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • Bakpapier
  • Bakplaat


  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Kneed de suiker, boter, speculaaskruiden, bakmeel en zout door elkaar. Voeg de melk lepel voor lepel toe, zodat het deeg soepel wordt.
  3. Snijd het deeg in gelijke stukken en maak hier rolletjes van van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd de rolletjes in stukjes en maak hier balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat met bakpapier en druk ze een kleine beetje plat.
  4. De pepernoten moeten dan ongeveer 15 minuten bakken in de oven. Na de 15 minuten moeten ze gaar en lichtbruin zijn.
  5. Laat de pepernoten 15 minuten afkoelen, voordat je ze opeet.


Eetsmakelijk!

Share by: